Til alle som ikke kjenner Jesus

Jeg vet ikke hvor mange som vil lese dette innlegget… De to første innleggene mine fikk en del hits, og forhåpentligvis vil noen komme tilbake for å lese videre.

Og jeg vil gjerne gi deg en nyttårshilsen, og en oppfordring til et enkelt nyttårsløfte som krever veldig lite energi, bare litt tålmodighet…


Til deg som er muslim.

Dette er min nyttårshilsen til deg:

Koranen sier at evangeliet er fra Gud, og at du skal gå til “Bokens folk”, de kristne for å lære evangeliet. Tittelen “Guds Sønn” kan lett misforstås og opprører mange muslimer, og Koranen har helt rett i at Allah ikke
har en “walad”/biologisk sønn. Når Bibelen sier “Guds Sønn” så betyr det noe mye dypere enn hva vi vanligvis forbinder med “sønn”… Men “Messias” er enklere å forstå, og også Koranen kaller Isa bin Mariam for Messias: Messias er den salvede Kongen. Og evangeliet er kort fortalt: Kong Jesus er den eneste som noensinne vil gi deg en fullstedig GARANTI for at du vil nå inn til Paradis. Hans oppdrag på jorden endte med en “eksplosjon” i den åndelige verden: Hans død og oppstandelse “sprengte” en vei for oss inn i Paradis. Alt du trenger å gjøre er å velge Jesus til din Konge, og be Gud tilgi din synd. Kongens folk er GARANTERT å slippe inn i Paradis. Dette er evangeliet som Koranen snakker så varmt om.

Så hva med å be følgende bønn som et nyttårsforsett:

Allah, dersom det er rett at det er Ditt ønske at jeg gjør Jesus til min Konge, så vis meg hemmeligheten med Jesus Messias. Dersom det er sant at jeg kan få en garanti for Paradiset, så er det mitt ønske for mitt liv. Dersom Du vil gi meg fullstendig tilgivelse pga det Jesus Messias gjorde for meg, så ønsker jeg å ta imot tilgivelsen, og la 2009 bli starten på noe nytt i mitt liv. Men jeg vil kun følge Din vilje, ikke fordi mennesker forteller meg det, men fordi Du forteller meg det.

En slik bønn er mellom deg og Gud, du trenger ikke gå til en kirke eller kalle deg kristen for å be en slik bønn. Messias tilhører muslimene.  Men du vil trenge litt mer “mat” etterhvert, og jeg vil gjerne være den
som hjelper deg, hvis du vil sende meg spørsmål o.l. Eller du kan finne mye bra hjelp her:

http://newlife-school.com/

http://miraclechannel.net/


Til deg som er jøde

Dette er min nyttårshilsen til deg:

Det nye testamentet sier at jøden Paulus, som var en elev av Rabbi Gamaliel, forstod at jøden Yeshua יֵשׁוּעַ
var Messias, og han var i sorg over at hans søsken, jødene, ikke ville innse dette. For jødene, skriver Paulus, har jo retten til å være Guds barn, og herligheten, paktene, loven, tempeltjenesten og løftene tilhører dem. De har fedrene, og fra dem er Messias kommet. (Rom 9:4)

Dersom du venter på Messias, har du noengang VIRKELIG spurt Abrahams Gud om Yeshua er Messias?

Så hva med å be følgende bønn som et nyttårsforsett:

Barukh ata Adonai Eloheinu melekh ha-olam, Du har lovet oss at Messias skal komme. Dersom Yeshua er Messias, og Messias dermed allerede er kommet, så ber jeg om at du viser meg sannheten om dette. Dersom det er Din vilje at jeg gjør Yeshua til Konge i mitt liv, og at jeg kan motta Din tilgivelse ved å gjøre dette, så vil jeg adlyde Deg, Abrahams Gud. Men jeg vil kun følge Din vilje, ikke fordi mennesker forteller meg det, men fordi Du forteller meg det. Amen

Messias tilhører jødene!


Til deg som er kristen

Navnelappen “kristen” har ingen verdi. Å gå i kirken vil ikke frelse deg. Det eneste som betyr noe er om du kjenner Jesus, og at han er din herre og mester og konge. Kan du oppriktig si at Jesus er herre i ditt liv?

Som Paulus glemte det som var bak, og strakk seg framover mot det nye, så kan du gjøre i det nye året. Få en fresh start med Gud der du forteller Ham at du ønsker at Jesus skal være din Messias, din konge og herre:

Abrahams Gud, jeg tror at Jesus er Messias, Din Sønn, og at Han døde og gjenoppstod for å gi meg muligheten til å komme inn i Ditt rike. Tilgi min synd idet jeg gjør Jesus til Konge i mitt liv. Lær meg å leve mitt liv til ære for deg, tett inntil deg, ved Din Hellige Ånd. I Jesu navn. Amen


Til deg som er ateist, agnostiker m.m

Skader det å prøve? Da jeg var liten, tulleringte jeg til Kina fra en telefonkiosk. Det var veldig fascinerende å høre kinesisk i andre enden… Du har kanskje vurdert en telefon til Snåsamannen eller en annen healer, bare på gøy, se om det virker. Hva med å prøve Jesus, som påstås å ha vært “healeren” i to tusen år? For hva om du er mer enn bare et avansert pattedyr, hva om du virkelig har åndelige egenskaper, at du har en innebygd “telefon” med direkte linje til Han som skapte universet? Er du ikke nysgjerrig på å i det minste løfte av røret og si “Hallo?”. Kanskje en tulletelefon får uventede positive resultater?

Så hva med å be følgende bønn som et nyttårsforsett:

Gud, hvis du virkelig hører dette i den andre enden, så VIS meg det. Hvis det er meningen at jeg skal foreta meg noe i forhold til Jesus, hvis han lever idag og jeg skal gjøre ham til Konge, så VIS meg hvordan. Hvis det virkelig er tilgivelse å få, så sier jeg ikke nei-takk, men VIS meg hva jeg skal gjøre. I Jesu navn. Amen


Jeg tror Gud vil respondere på en slik enkel, naiv bønn. Han vil belønne at du går Ham i møte. Kanskje ikke med en tordenrøst…

And he said, Go forth, and stand upon the mount before Yahweh. And, behold, Yahweh passed by, and a great and strong wind rent the mountains, and brake in pieces the rocks before Yahweh; but Yahweh was not in the wind: and after the wind an earthquake; but Yahweh was not in the earthquake:

And after the earthquake a fire; but Yahweh was not in the fire: and after the fire a still small voice.

And it was so, when Elijah heard it, that he wrapped his face in his mantle, and went out, and stood in the entering in of the cave. And, behold, there came a voice unto him, and said, What doest thou here, Elijah? (1 Kings 19:11-13)

Men vær tålmodig… Oppfordrer deg til å be bønnen hver dag i januar.

Og til oss alle sammen: La oss tolerere hverandre, til tross for ulike meninger og livssyn. 2009 tegner til å bli et vanskelig år… Vi trenger peacemakers mer enn noen gang.

Godt nytt år, alle sammen

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lagret under: on 31. desember, 2008 at 1:47 pm Kommentarer (20)

Tilbakesporings-URL http://juergen.vgb.no/2008/12/31/til-alle-som-ikke-kjenner-jesus/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

20 kommentarer

 1. On 31. desember, 2008 at 2:02 pm Gringofanten Fra-Stavanger Sier:

  Godt nyttår

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. On 31. desember, 2008 at 2:06 pm Neugierig Sier:

  Hehe, det skal du ha; dette innlegget var saklig og grundig, om enn misjonerende. Jeg likte det, og ser meg nødt til å anbefale det videre. :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. On 31. desember, 2008 at 2:07 pm Theresegul Sier:

  Fantastisk flott:)

  Godt nyttår til deg

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. On 31. desember, 2008 at 2:11 pm JuergenHatMaker Sier:

  Wow, takk skal du ha.

  Jeg var faktisk litt nervøs da jeg trykket “Publiser”…

  Men det er skrevet i beste mening.

  God bless.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. On 31. desember, 2008 at 2:12 pm JuergenHatMaker Sier:

  Tusen takk! :)

  Godt nyttår til deg også

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. On 31. desember, 2008 at 2:12 pm JuergenHatMaker Sier:

  Likeså, siddis :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. On 31. desember, 2008 at 2:16 pm BurnieBerit Sier:

  (psst, tips… om du signerer innleggene dine med Juergen i overskrifta, er vi klar over når noe nytt kommer, vettu. Nå skal jeg ha meg en kaffe og gå opp og lese).

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. On 31. desember, 2008 at 2:25 pm BurnieBerit Sier:

  Et bra innlegg og litt tankevekkende.

  For min egen del var det en periode i livet mitt da jeg prøvde. Virkelig prøvde. Lenge. Men det var aldri svar å få, så jeg regner med at det toget har gått, eller at jeg ikke var/er velkommen.

  Man kan forsøke å være snill med hverandre selv om man ikke har en tro. Stort sett tror jeg at jeg lykkes og vil nok fortsette på samma viset.

  Godt nyttår, Juergen!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. On 31. desember, 2008 at 2:28 pm JuergenHatMaker Sier:

  Ah, ok, skal huske på det :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. On 31. desember, 2008 at 2:32 pm JuergenHatMaker Sier:

  Takk for det.

  Hvis du virkelig prøvde, så har du jo gjort det du kunne. Man kan ikke be om mer… Men jeg håper ikke toget er gått, kanskje en dag er det “tulletelefonen” som overrasker med å ringe til DEG. :)

  Og fortsett med din godhet :)

  Godt nyttår, Berit. Blessings

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. On 31. desember, 2008 at 2:41 pm Tamina Sier:

  Tommel fra meg! Syns dette var et bra innlegg.

  Ønsker deg et godt nyttår og må Gud rikelig få velsigne deg.

  :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 12. On 31. desember, 2008 at 2:43 pm JuergenHatMaker Sier:

  Takk. Det varmet. :)

  Happy new year & God bless

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 13. On 2. januar, 2009 at 4:31 pm Vakna Sier:

  Flott innlegg og tommel fra meg også:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 14. On 2. januar, 2009 at 8:31 pm sippop Sier:

  Hei Juergen,

  “Til deg som er ateist, agnostiker m.m

  Skader det å prøve?”

  Det skader ikke å la være ihvertfall. Etter å ha lest oppfordringen din så sitter jeg igjen med spørsmålet. Hvorfor? Hvorfor skulle jeg gjøre dette?

  PS! Har du tlf nr til Jesus? :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 15. On 2. januar, 2009 at 8:36 pm Sitting-Bull Sier:

  Flott innlegg. Noe for enhver smak. Godt nyttår til deg og dine:)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 16. On 3. januar, 2009 at 1:11 am JuergenHatMaker Sier:

  Telefonnr: 555-telepathy

  :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 17. On 3. januar, 2009 at 1:12 am JuergenHatMaker Sier:

  Takk likeså :) Blessings

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 18. On 3. januar, 2009 at 1:13 am JuergenHatMaker Sier:

  Takk, Vakna. God bless.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 19. On 3. januar, 2009 at 1:27 am karilill Sier:

  TUSEN TAKK! Synes du viser en flott ærlighet, grundighet og ikke minst respekt for de ulike livssynene i måten du skriver på. Det liker jeg :-D

  Vi har nok fordømmelse og nedlatende holdninger over alt ellers.. Så det trenger vi IKKE!

  Jeg tar oppfordringen og går og tar en liten kveldsbønn nå:-) God natt og godt nyttår!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 20. On 3. januar, 2009 at 10:56 am JuergenHatMaker Sier:

  Tusen hjertelig takk for de gode ord! :)

  Det er et privilegium å oppmuntre hverandre. Må Gud besvarer dine bønner på sin helt spesielle måte. Og Herren velsigne deg og bevare deg. Ønsker deg og dine et fredfylt år.

  :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00