Juergen: Mer om konspirasjonsteorier

Konspirasjonsteorier er et uutforsket område for mange, men faktisk ganske underholdende.

Med rette innstilling tror jeg det kan være lærerikt og sunt å sette seg litt inn i disse tingene, for jeg tror det oppøver den kritiske sans. For selv om du velger å tro eller ikke tro på det du hører, så får du utfordret ditt syn på verden og din oppfatning av hvordan den henger sammen. Du forstår viktigheten av å være kritisk til både media og det politiske budskapet du hører fra diverse talerstoler (inkl i kristne forsamlinger).

Dersom du ikke har lest mitt innlegg “Motpartens syn – the debunkers“, så håper du gjør det først. Jeg kan ikke få understreket sterkt nok hvor viktig det er å være kritisk.

Men så tenkte jeg at det kan være interessant for de som ikke har lest så mye om disse tingene, å få noen “highlights”. Jeg gir derfor et knippe linker som jeg har lagret blant mine “favoritter” etter å ha funnet dem selv på internett eller blitt tipset av andre bloggere. Og igjen: det betyr ikke at jeg går god for innholdet på noen som helst måte.

Les videre på eget ansvar… Vær kritisk

Alex Jones Homesites:

Alex Jones Radio:

Short videos – secret societies:

Short videos – the war on oil:

Sacrificing the economy for the new global currency:

Short videos – misc:

Short videos – Oklahoma bombings

Short videos – 11 september:

Short videos – Internet shutdown.

Slideshow:

Film ( > 1 hour):

Articles:

The Obama Deception

The Obama Deception

. . . . .

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tilbakesporings-URL http://juergen.vgb.no/2009/03/06/juergen-mer-om-konspirasjonsteorier/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

6 kommentarer

 1. On 6. mars, 2009 at 3:52 pm ConspiracyNut Sier:

  Utrolig bra innlegg. Lurer på når folk skal velge sunn fornuft i steden for å låse sinnet og følge folken. Det er det amerikare generelt har gjort, og den mentaliteten har ført dem utfor et fjell.
  Tar ikke relativt ikke alt for lang tid før dem treffer bakken, og den dagen kommer jeg til å le ræva av meg. Den eneste konspirasjons teoriene jeg ser er de amerikanske, britiske og spanske har fortalt folket. Så utrolig latterlig at folk blå nekter fakta som stadig slår dem over huet.

  Takk for det… tror jeg…? “ConspiracyNut”?? :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. On 8. mars, 2009 at 6:15 pm The Freaky Hijiki Sier:

  Det er viktig å være kritisk til informasjon fra begge sider. Folk bør også huske på at ordet ‘konspirasjonsteori’ er et stempel som kan settes på kritikk for å stoppe debatt. Ingen vil jo være en konspirasjonsteoretiker. Hersketeknikk rett og slett.

  Folk har f.eks en tendens til å glemme at den offiselle forklaringen på 9-11 er pr. definisjon en konspirasjonsteori, da det bare er en teori vi har fått presentert og det ikke finnes noen som helst troverdige beviser for å støtte den.

  Men som sagt, en må være kritisk til begge sider, vurdere saken ut fra forskjellige synspunkter og bruke logikk og fornuft.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. On 15. mars, 2009 at 12:16 am lex Sier:

  toppers, ett pent innlegg og med masse fine innlegg. jeg støtter dette 100%. gå gjennom disse linkene med ett kritisk syn. det er en masse som ikke kan feies under teppe, men man vil i det minste få ett meget bredere spekter for hva som foregår over hodene våre.

  og ,hm…. jeg syns de er betenklig dårlige disse illustrajonene vg har laget av 911 angrepet.gjør en sammenligning med illustrasjonen som kjører flyet inn i pentagon mot en video fra virkligheten,.. illustrasjonen skulle hatt ett bitte lite hull i veggen.

  om fornuft,logikk og etikk var vår lov ville verden sett bra annerledes ut.

  lykke til!

  Takk for det! Og enig i det du skriver. Vi prøver å trene opp de unge til å være kritisk til all reklamen man blir utsatt for, og at de bør prøve å analysere hva som egentlig ligger bak. Det betyr ikke at enhver reklame er full av løgn. Men det samme gjelder nyhetene: Er alt slik media prøver å gi uttrykk for, eller ligger det noe annet bak? En kritisk holdning er alltid bedre enn å være godtroende.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. On 18. april, 2009 at 4:59 pm Sannheten kommer alltid for en dag. Sier:

  Det er bra at dette emnet terpes på om igjen og om igjen. Fordi dette er et tema flesteparten av mennesker på denne jord ler og fnyser av. Men fler får øynene opp for at dette faktisk har reell sprengkraft i seg, Å det er internett en god støttespiller til. Sprengkraften ligger ikke i at dette bare er en uvitende oppvigler teori, men at det faktisk ligger tonnevis av sannhet i denne informarsjonen.

  Mye av grunnen til at mennesker avfeier dette som tull, jeg skriver tull fordi det er det¨ folk flest mener om konspirasjonsteoprier, er mye fordi de ikke VIL og ikke TROR at slike ting kan settes i system av en elite, og selfølgelig uvitenhet.
  Men leser man menneskers historie ser man at dette er sørgelig sant, den rike mektige har som oftest regjert med hård og tvungen hånd over sine undersåtter. Hvorfor skulle dette være annerledes idag, mye er nok bedre, MEN, det har også evnen til å kamuflere dette styresystemet blitt. De er flinkere til å lære av sine feil enn den menige mann .

  Så en skal nok se en forandring angående nettbruk i fremtiden, for internett er en mare for slike som vil holde informarsjon innenfor visse 4 vegger. Nei se der, en kospirasjon til, he he. Men seriøst, ser ikke bort fra strengere kontroll i fremtiden. En annen måte å bli kvitt internett på er å ¨sende¨en stor solstorm som legger nettet ned for ombygging, slik at det tar laaang tid å få det opp igjen på, samtitig som en enorm mengde viktig informarsjon borte på et blunk, for de som virkelig trenger den da, nemlig menig mann.

  Så tenk dere selv om der ute, det er en grunn til at det er konspirasjonsteorier der ute, eller som jeg kaller det, det er en grunn til at det finnes mennesker som er kritiske og skeptiske til det media og de som styrer kommmer med av propaganda til oss med, fordi det til stadighet kommer frem at det er løyn og bedrag. Jeg personlig har drevet å lest masse om emnet i endel år, mye er sert å tullete etter min mening, men mye er bra og fornuftig og hvert å undersøke.

  Men husk, så lenge folk holder kjeft, slik som er vanlig idag, spesielt blant eliten, kommer ikke sannheten frem, men mange klarer ikke det, å det må tas tak i, å ikke vær redd for å stå for dine meninger, det kommer du lengst med.

  Så, enig med deg Juergen, vær kritiske, begge veier. Dette er et tema som må tas seriøst, ikke avfeies som tull, lær av historien, så kanskje mennesker kan bli frie en dag.

  Stå på Juergen, bra jobba.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. On 19. april, 2009 at 10:59 am Hester Sier:

  Hei-

  Jeg blir fascinert over at det går an å bli så frelst på konspirasjonsteorier og påstå at folk flest ikke har peiling eller bryr seg om hva som skjer i verden. Kan det ikke tenkes at folk flest er smartere enn du tror og rett og slett tar de fleste nyheter og historiske fakta med en klype salt? Og at de bluker hverdagen sin ti å bry seg om andre -både på individ-, gruppe-, og systemnivå?

  Og at noen faktisk gjør noe for at verden skal bli et bedre sted? Det er jo et slags bidrag å sitte på nett og lete opp “sannheten” for så å skrive det i ett eller annet forum. Så blir alt så meget bedre. Jeg kaller det å slå inn åpne dører.

  Men for all del, bruk tiden slik dere selv vil. Jeg skal ut å samle inn penger for å forbedre dagen for blinde. I uka som kommer skal jeg være besøksvenn i fengsel, lese høyt for eldre på sykehjemmet, være sammen venner, gå på jobb og spre positive vibber. Alt dette fordi jeg har konspirert med meg selv til å ha et godt liv og å spre positivitet.

  Jeg oppfordrer dere som sitter inne og er sinte på disse onde kreftene som konspirerer mot oss: Gå ut og spre glede -det er også en måte å “slå” dem på.

  Konspiratorisk hurra hei og tjolahopp fra naiv og super:-)

  Hehe, føler kommentaren din har et lite snev av arroganse (eller bare selvtilfredshet?), men det får så være. Men kanskje din gode oppfordring kom litt skjevt ut? Vet ikke helt hvordan jeg skal tolke dette, for det traff liksom ikke i det hele tatt, mistenker derfor at du ikke leste øverste del av innlegget mitt særlig grundig? Men bevares, fortsett å gjøre verden til et bedre sted. :-)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. On 20. april, 2009 at 12:54 am Hester Sier:

  kniser masse fordi jeg skrev en kommentar her tidligere i dag som er borte! Det MÅ være en konspirasjon. Tror det er kristenfundamentalistmuslimstatslederkapitalistkonspirasjonsteoretikere som har vært ute og bedrevet SENSUR! Jeg er rystet;-)

  Peace og alt fint til alle;-)

  Du må ikke svelge alle konspirasjonsteorier rått. Særlig ikke kristenfundamentalistmuslimstatslederkapitalistkonspirasjonsteoriene, de er som regel sterkt overdrevet. Noen ganger er forklaringen så enkel at uinnloggede kommentarer dessverre må godkjennes manuelt av bloggeier som dessverre ikke er særlig tilgjengelig for tiden :-)
  Men salaam og shalom i retur, for her er det lite sensur.
  Apropos sensur, jeg la til en ny kategori i innlegget (”Internet shutdown”), til ære for deg. Heller ikke denne gang som “sannhet”, kun som info om hva som debatteres. (Ok, du har sikkert ikke tid å sette deg inn i dette, men for andre som ikke er så opptatt av å gjøre gode gjerninger så kan det jo være en tidtrøyte :) )

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00