Juergen: Jesus stod ikke for toleranse?

I det siste har jeg gått og grublet litt på en artikkel jeg leste… Jeg var veldig skeptisk etter at jeg hadde lest overskriften, men etterhvert ble jeg litt fascinert…

“Jesus Would Not Advocate Tolerance Says House Church Leader” heter artikkelen, fritt oversatt: “Jesus ville ikke ha fremmet toleranse, hevder leder av husmenighet”…

Ken Eastburn utfordrer kristne til å avvise toleranse… I dagens informasjonsjungel må man noen ganger si noe på en ekstraordinær måte for å i det hele tatt bli hørt… Og Ken Eastburns oppfordring ville nok aldri fått min oppmerksomhet dersom han ikke sa den på en såpass provoserende måte… Kun av den grunnen ble han snappet opp av diverse media, og kun av den grunnen fanget overskriften min oppmerksomhet… Og av samme grunn så videreformidler jeg den likegodt.. ::)

Men hva er det han sier? Avvise toleranse? Han sier mer: Ken Eastburn utfordrer kristne til å avvise toleranse og “practice love instead”. Praktisere kjærlighet, ikke toleranse. Hm.

Ok, jeg gjør som de fleste norske web-journalister gjør idag: la Google oversette for meg (og deretter flikke litt på teksten slik at det ikke er for avslørende):

Verden ser på toleranse som løsningen på mange av problemene vi står overfor i dag. Men toleranse er en ansvarsfraskrivelse. Det gir oss mulighet til bære på bitterhet, rasisme, fordommer og hat, så lenge vi er i stand til å styre vår atferd på riktig måte, sier Eastburn. Ifølge toleransen trenger jeg ikke å like hvem du er eller hva du gjør, bare jeg tåler det. Jesu etterfølgere har ikke fått den luksus å være tolerante. Vi er kalt til å etterfølge den kjærlighet som Jesus fremmet, den som sa: ‘Uansett hva du er og hva du gjør, så er du verdt å dø for.

[...]

Den kristne versjonen av toleranse er ‘elsk synderen, hat synden.’ Å elske synderen men hate synden høres flott ut, bortsett fra at når dette praktiseres av vanlige kjødelige, så finner vi oss ikke i stand til å elske og hate samtidig, og vi vil automatisk ha en hang til å motstå synd i stedet omfavne kjærlighet. Kanskje det er derfor Jesus ikke gikk så langt. Han rett og slett bød sine tilhengere “å elske synderen.”

Okee, jeg vil ikke si mer, verken for eller i mot. :)

Linker:

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lagret under: on 25. november, 2009 at 10:10 pm Kommentarer (0)

Tilbakesporings-URL http://juergen.vgb.no/2009/11/25/juergen-jesus-stod-ikke-for-toleranse/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00