Juergen: Hm.. Er jeg en klima-skeptiker (også) nå?

“Climategate”-avsløringen var en kalddusj… Jeg har tidligere tenkt i samme baner som Nils Arne Eggen i “Nytt på nytt” på fredag: jeg HÅPER klimaendringene er menneskeskapt, for da kan vi gjøre noe med det…

For mennesket har jo ikke kunnet gjøre noe med klimaendringene i tidligere tider, derfor fikk vi både istider og virkelig varme perioder…

Men beskyldninger om “mafia-virksomhet” innen miljøbevegelsen har jeg omtrent kun lest om i “alternativ media”, som infowars.com og diverse blogger. Men så plutselig ble dette i forrige uke behandlet “seriøst” av norsk media….

Amerikansk corporate media anklages derimot av den alternative media å forsøke å “tie saken ihjel”.

Hva skjer, ‘a?

Og så, Dagbladet skriver om isbjørner som sulter og drives til kannibalisme

Og så hører jeg Lord Christopher Monckton si at det er 4 ganger flere isbjørner i dag enn for 40 år siden…

Er det rart man blir forvirret?

Men én ting er sikkert: å skattlegge menneskets utpust og kuenes flatulens, det MÅ jo være tidenes forretningside…! (hvis du ikke vet hva flatulens er, klikk her)

Men er det bare en god forretningside, eller vil det også ha en positiv effekt på miljøet?

Jeg brenner for miljøsaken. Men i det siste har jeg myst med øynene og rynket nesen, og tatt et skritt tilbake når jeg leser om den livsfarlige CO2-en…

Hvorfor framstår regnskog-debatten, eller kritikken av oljeselskapenes oljesøl og kjemiske dumping langs afrikakysten, eller teknologiskrot-dumpingen fra i-land til u-land som en “bagatell” i forhold til den forferdelige CO2en…?

Min skurre-alarm har begynt å dirre litt…

Og jeg har jo tidligere skrevet litt om “global verdensregjering”…

Det er mange år siden jeg først hørte at måten dette vil oppnås på, er via miljøbevegelsen. Så vel, jeg har vel hele tiden fulgt debatten med dette i bakhodet… Jeg har lest seriøse blogger og debatter, også norske, som avviser at arbeidet for å skattlegge CO2-utslipp for å bekjempe klimaendringer er et spill…

Men jeg er liksom ikke helt overbevist.

Global skatt som betales til en instans over de folkevalgte myndigheter, og som på sikt ser ut til å kunne vedta lover som det enkelte land må rette seg etter…

Da har vi ene beinet i en verdensregjering…

Men jeg har vært inne på det før: det nye er vel at verdensregjering i dag mer og mer omtales som noe positivt, og ikke som en “sprø konspirasjonsteori”, eller “religiøst eventyr av folk som har lest for mye i Johannes Åpenbaring”.. Hvor ofte jeg har blitt ledd av da jeg som guttunge sa jeg trodde at hele verden skulle styres av “en mann som heter antikrist”, og at han skulle bestemme/kontrollere hvem som fikk kjøpe og selge… For jeg hadde lest det i Åpenbaringen…! Hele verden, da gitt…

Jeg sier ikke at dagens utvikling nødvendigvis har noe med disse profetiene å gjøre, men inntil videre så føler jeg i hvert fall at det er nødvendig å ha dem i bakhodet…

Og dessverre er det lite å hente hos dagens “eksperter” på profetier, eller i hvert fall; de som burde vært eksperter, dvs dagens pastorer og bibellærere… De gjør som regel det som deres “idoler” i USA gjør, og de tenker det samme som sine “idoler” i USA…

Og sier disse idolene at “alt er vel”, og “hør på presidenten, han er en Guds mann”, ja så gjør de norske “gjeterne” det… Og vi andre er da “fårene”, eller “sauene” om du vil.. Koselig, bibelsk bildebruk. :)

Jeg er mye mindre skeptisk til alternativ media enn jeg noen gang har vært… Om jeg ikke klarer å tro på alt, så har jeg erfart gang på gang:

De ligger måneder, uker, ja av og til årevis foran vanlig massemedia!

Det skjer igjen og igjen…!

Skal jeg da slutte å høre på dem? Hva er naturlig å gjøre? Selvfølgelig blir jeg bare mer nysgjerring og jeg slutter ikke…

Men jeg prøver hele tiden å være skeptisk til også DEN siden av historien…

Og jeg tror jo heller ikke på alt jeg får servert fra “vanlig” media, men jeg slutter heller ikke å høre på dem…

Bli gjerne med meg på ferden, og lytt f.eks til Alex Jones.. Men lov meg å være skeptisk… Lover du? Klikk her. (eller her)

Se mer “konspirasjonsinnlegg” i margen til høyre, kategori H.

[Update: apropos alternative media: også interessant å se nyhetene om Dubai, særlig etter at alternative media i lang tid har sagt at dette vil skje... Jeg linket også til noen Lindsey Williams-videoer ang dette i mitt innlegg Mer om konspirasjonsteorier i mars 2009.. men videoene er enda eldre... Just mentioning... Betyr ikke at jeg stoler på Williams, han har beviselig tatt feil i andre ting]


vl
Klimaforskere slettet rådata
tv2
vg
vg2
r24
r24b
r24c
tv2
r24
vl
vl2
vl3
vl4

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lagret under: on 29. november, 2009 at 10:04 pm Kommentarer (5)

Tilbakesporings-URL http://juergen.vgb.no/2009/11/29/juergen-hm-er-jeg-en-klima-skeptiker-ogsa-na/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

5 kommentarer

 1. On 30. november, 2009 at 6:10 am Redneck Sier:

  Vi blir så rundlurt at det er en skam!

  Husk å brette kartongen din nå, så ikke verden går under! Hilsen miljodektektivane :D

  Hehe, følte jeg smårødmet litt nå, for jeg bretter faktisk melkekartonger… Men plutselig følte jeg meg som en lettlurt sucker… Men seriøst: melkekortonger og annen kartong som har direkte kontakt med matvarer er i hvert fall ikke-resirkulert materiale av beste kvalitet, og dermed den beste kandidat til resirkulering…. Men ikke akkurat nok til å “redde verden”, kanskje :)

  Oi, ble litt mye “men” her… “jamen, jamen…”

  btw, den der reklamen “ikke sint, bare veldig, veldig skuffet”, DEN får jeg fnatt av…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. On 30. november, 2009 at 8:02 pm skapbloggern Sier:

  Resirkulering er bra uansett. Hvor skal vi ellers gjøre av alt søplet. Det er et helt konkret lagringsproblem, i tillegg til andre miljøfaktorer.
  I min ungdom var vi sikre på at barkebiller kom til å utrydde skogen i norden, hvis ikke den sure nedbøren tok livet av trærne… og all fisken med. Så ille ble det jo aldri. Var det på grunn av barkebillefeller og kalking av vann…eller var hele “profetien” feilslått?
  Uansett skader det ikke å senke forbruket og å brette melkekartonger, må innrømme at jeg av og til brenner de opp, men hva hjelper lille meg når store giganter spyr ut søppel og miljølgifter og bruker mer strøm enn oss i løpet av et helt liv… bare på en dag. Det er frustrerende det. Å fly å skru av lys hist og her, mens store næringsbygg har lys i alle rom døgnet rundt og ser ut som juletrær hele året.

  Nei, jeg kan gjerne bidra, men ikke blindt. Tøybleier har aldri vært aktuelt, men søplesortering er flott.
  Det som er med jorda er vel at den ikke tilpasser seg oss, men vi må tilpasse oss den uansett hva eller hvem som har skylda.

  Helt klart at kildesortering i hjemmet er ok… Og jeg har ikke noe imot DET, men jeg har veldig i mot det å bruke barna som “undercover agents” i norske hjem, a’la den nevnte reklamen… Og enig med deg, det er noe med proporsjonene her… For det er rart, med en gang det er snakk om muligheter til å tjene penger på ulovlig vis, gjerne organisert kriminalitet, så er man GARANTERT at det er nettopp det som foregår… Og det gjelder også miljøkriminalitet a’la smugling av miljøgifter fra i-land til u-land… Og noen betaler for dette… Og DET er verre enn at Skapbloggern ikke skrur av alle lys… :) Nei, debatten burde vel heller dreid seg om regnskogen som snaues og ting som dette: http://www.miljonytt.no/?t=200379&tn=Farlig%20avfall… Men det har vel noe med at vi i Vesten ikke føler oss så truet av miljøkriminalitet i fattige land, og bryr oss vel heller ikke selv om dritten kommer fra oss…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. On 30. november, 2009 at 8:07 pm skapbloggern Sier:

  Når det gjelder Johannes åpenbaring har jeg nå hørt så mange ulike tolkninger at jeg har mistet overikten. Jeg tenker at det er best å ha et åpent sinn og ikke låse seg til en bestemt “tydning”…for går det ikke akkurat slik du har trodd…risikerer du som jødene….å ikke se at Jesus var Messias, fordi du er fastlåst i egene tanker om hvordan det skal være.

  Vise ord. :)

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. On 30. november, 2009 at 10:03 pm BurnieBerit Sier:

  Egentlig stoler jeg ikke så mye på noen media lenger… når det gang på gang viser seg at de ljuger… som om det er profitt og hårreisende nyheter som teller mest 8O og sånn kan det jo umuuulig være.

  Enig.. :) Om ikke annet så får vi i hvert fall oppøvd den kritiske sans. Og det mener jeg er positivt, både når det gjelder det som blir servert i media, på internett og fra diverse talerstoler.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. On 7. desember, 2009 at 3:33 pm Harald Korneliussen Sier:

  “Hvorfor framstår regnskog-debatten, eller kritikken av oljeselskapenes oljesøl og kjemiske dumping langs afrikakysten, eller teknologiskrot-dumpingen fra i-land til u-land som en “bagatell” i forhold til den forferdelige CO2en…?”

  Vel, det de prøver å få til i København er å begrense oppvarmingen til to grader. Det høres kanskje lite ut, men to grader er mye. Selv om vi klarer det, må vi forvente at sommerisen i arktis forsvinner totalt, at verdens korallrev, med alt sitt artsmangfold, blir praktisk talt utryddet. Værmønstre vil også forandre seg. Kanskje blir det mer regn i Sahara, men det er ikke så gjevt hvis enorme skogområder i Asia dør… vi er nå en gang vant med at her er det vått, og der er det tørt, og det er ikke bare fort gjort å flytte på alle våre byer, åkrer, skoger osv.

  Og det er det optimistiske anslaget. Hvis vi fortsetter med “business as usual”, eller hvis klimasensitiviteten er undervurdert, kan vi ende opp med opp til seks grader oppvarming. Det er omtrent like mye varmere som det var kaldere under forrige istid – det går knapt an å fatte konsekvensene om dette skulle skje. Da kommer våre barn til å vokse opp i en verden av grenseløs død og lidelse – om de overlever i det hele tatt.

  Det aller, aller meste blir bagateller i forhold til noe slikt.

  Nå er jeg ingen vitenskapsmann, jeg deler bare min gryende skepsis til slike scenarioer som du beskriver.

  Grunnen til det er:
  1. For at det skal ha noen mening å hindre temperaturstigning, så må man forutsette at temperaturen vil fortsette å stige hvis man ikke utfører tiltak, og at den vil slutte å stige hvis man utfører slike tiltak.
  Men flere forskere hevder at vi er forbi toppen, og at temperaturen sakte er i ferd med å synke, og at variasjonen mellom varme og kalde perioder er slik den alltid har vært: varierende

  2. HVIS temperaturen fortsatt ER stigende, så gir disse tiltakene bare mening hvis de faktisk har noen effekt. Men dersom de viktigste årsakene til temperaturstigningene er faktorer som menneskeheten ikke rår over, som solens stråling, som varierer over tid, så nytter det jo ikke samme hvor mye CO2-skatt som betales inn (les: hvor mye CO2-utslippene reduseres).

  Og dersom redusert CO2-utslipp ikke har noe å si, bør da ikke fokuset være på å være forberedt på det nye klimaet, og at vi IKKE lar dette ta fokuset fra de andre miljøproblemene jeg nevnte (de som vi faktisk kan gjøre noe med).

  Som sagt: jeg er ingen vitenskapsmann, jeg har kun gått fra standpunktet at “de må jo vite best, de som kommer med disse påstandene og klimatiltakene,” til å være mer skeptisk…

  Climategate var min første VIRKELIGE “turn-off” i klimasaken, og jeg har heller aldri før skrevet noe kritisk til klimadebatten.

  Og jeg synes fortsatt det blir rart hvis regnskog-debatten blir en bagatell oppi dette…

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00