Juergen: A time to beat around the bush and a time to name names.

Jeg har ikke for vane å navngi kristne pastorer som jeg er dypt uenig i… Mulig jeg har gjort det en eller to ganger på denne bloggen. Men jeg går heller “rundt grøten” og skriver innlegg som “Don’t trust your pastor 1″, “Don’t trust your pastor 2″ osv… For jeg er jo tross alt bare en anonym blogger.

Jeg prøver å unngå å navngi selv den mest heslige TV-predikant, som beviselig har tillatt “fake healings”, og “jeg-trodde-jeg-var-helbredet-men-da-jeg kom-hjem-var-jeg-fremdeles-syk”-helbredelser, til å bli framstilt som den reneste TV-reklame for sin egen pengemaskin. Aldri går disse predikantene ut og beklager at de “heiv seg på misforståelsen” og framstilte det som ekte helbredelser… Det ville jo vært dårlig for bissnissen.

“De sa jo selv de var helbredet, det var ikke JEG som påstod det!” sier de ofte når de blir konfrontert med det i diverse kritiske TV-dokumentarer. Og deres såkalte “screening”, der medarbeidere liksom skal sile ut det som er “troverdige” helbredelser fra de som bare ønsker at de var helbredet, det har vist seg gang på gang å være et spill for galleriet.

Gang på gang lar de dødssyke mennesker komme opp på scenen og rope de er helbredet, og predikanten gråter sine krokodilletårer og roper hallelujah, og salen jubler. Og så går vedkommende hjem og dør. Den delen nevnes aldri i møtene, selv ikke i ettertid når fakta ligger på bordet. I stedet vises opptak av gledesscenene på deres TV-show mens kontonummeret ruller over skjermen.

Og suckers som meg og deg legger klippet ut på YouTube, der den syke selv kan finne den smertelige påminnelsen om at dette var ingen helbredelse… Eller kanskjer det er familien til avdøde skal komme til å finne sin kjære lagt ut på internett av godtroende suckers som meg og deg.

For vi etterspør aldri noen bevis. Dersom de kan stå der på scenen og si de er helbredet, “så må de jo være det”. I hvert fall hvis “Guds mann” også er helt overbevist, “da MÅ det jo være tilfelle”.

Ok, dette var enda et eksempel på å “gå rundt grøten”; jeg nevnte ingen navn.

Men en person har skuffet meg så, at jeg skal nevne navnet hans. Jeg leste hans bok “Purpose driven life” for lenge siden, og syntes den var veldig god. Selv om jeg har en “innebygd” skepsis til “megakirkepastorer”, så var jeg lenge veldig positivt innstilt til Rick Warren.

Jeg har vært på nippet til å skrive om min skuffelse flere ganger, og idag har visst dagen kommet, for nå MÅ jeg anbefale at alle kristne også i Norge leser Chuck Baldwins “An Open Letter To America’s Christians”.

Norske kristenledere er ofte fan av megakirkepastorene i USA. De ser opp til dem, “for alle andre gjør jo det! Og de har jo blitt så velsignet av Gud! Og de er jo så kjente!”

Hvis du ikke vet hvem Chuck Baldwin er, klikk her

Baldwin skriver bl.a (takk til Google Translate):

  • Jeg ble ledet til Kristus da jeg bare var 5 år, mens jeg satt på min mors fang. Jeg vokste opp i et hjem med hengivne, kristne kirkegjengere. Jeg har vært med i kristen tjeneste i hele mitt voksne liv (Jeg er 57 år). Jeg har deltatt eller har grader og/eller vitnemål fra 4 fundamentalistiske / evangeliske høgskoler og bibelskoler. I 34 år har jeg vært, og er fremdeles, senior-pastor i en lokal Independent Baptist-menighet. Jeg har talt i kirker og kristne forsamlinger over hele landet. Jeg sier alt dette bare for å tilkjennegi min kristne legitimitet (på samme måte som apostelen Paulus gav sin jødiske legitimitet Filipperne 3:5,6). Derfor tror jeg jeg vet noe om holdninger, atferd, filosofi, tenkemåte, osv, blant USAs kristne. Jeg er ikke en outsider, jeg snakker som en innenfor den konservative / fundamentalistiske, kristne leiren.
  • Det er virkelig trist: vi kristne (inkludert våre kristne pastorer) vet nesten ingenting om ekte amerikansk historie, jus, myndigheter, etc
  • La oss innrømme det: dagens kristne opererer for det meste i et vakuum av sannhet og forståelse. Uten en god forståelse av nødvendig sannhet, hvordan kan vi vite hva vi skal gjøre, som å tro, eller hvordan handle?
  • Pga dette kan glatt-snakkende, “konservative” politikere, som vet å bruke religiøse klisjeer og terminologi for å få vår støtte og stemmer,  lett lure den store majoriteten av oppriktige kristne. Men det er faktisk verre enn som så. Vi kristne er, for det meste, uvitende bidragsytere til oppløsningen av frihet og vekst, og til undertrykkelse i vårt land
  • For de fleste kristne i dag synes å ha den holdningen at republikanerne står for Guds eget parti. Det at det republikanske partiet i Washington, DC, er like skyldig i ødeleggelsen av frihet og konstitusjonelt styre, synes å være helt utenkelig for dem. Patriotismen deres består i å stemme republikansk, se på Fox News, og betale skatt. Denne grunne holdningen til dagens pastorer og kristne er en stor utfordring som hindrer oss i å gjøre mye av det som faktisk ville bidra til god styring.
  • Så, kristne venn, hvorfor fortsetter du å tilbe under ledelse av en prest eller pastor som ikke har noen intensjon om å stå i gapet for vårt lands frihet?  Hvorfor fortsetter du å gi tiende og offergaver til en slik menighet?  Det er på tide at kristne som forstår og bryr seg om hva som foregår, kommer seg ut av disse veike kirkene! Hvis du virkelig tror på de prinsippene du bekjenner, hvordan kan du da fortsette å benekte disse prinsippene ved å bli værende i en kirke som ikke har noen intensjon om å lære disse prinsippene?
  • Hvis du ikke finner en patriot-pastor i ditt eget trossamfunn, se etter en utenfor trossamfunnet ditt. Jeg vil heller tilbe sammen med en person som jeg er uenig med angående sekundære doktriner (men som står stødig på det grunnleggende, selvsagt), men som er villig til å stå for sannhet og frihet, enn å tilbe sammen med en person innen min egen foretrukne trosretning, men som ikke vil løfte en finger for å konfrontere de onder som i dag holder på å ødelegge republikken.
  • Good grief! Vi har tusenvis av evangeliske pastorer som er villige til å følge en mann som Rick Warren, en mann som har gått i partnerskap med en av de mest djevelske og skumle organisasjoner i verden – en organisasjon som arbeider aktivt mot prinsippene om frihet og uavhengighet, og som støtter prinsippene om globalisme og universalisme: Council on Foreign Relations (CFR).
  • Jeg sier igjen (så vennlig som mulig): hvis du blir værende i, støtter, deltar, og gir penger til disse kirkene som er ledet av menn som ikke vil ta et standpunkt, så er DU problemet.

Les hele brevet her: An Open Letter To America’s Christians

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg (klikk her for å lese): også her i Norge er det dessverre lite å hente hos dagens “eksperter” på profetier, eller i hvert fall; de som burde vært eksperter, dvs dagens pastorer og bibellærere… De gjør som regel det som deres “idoler” i USA gjør, og de tenker det samme som sine “idoler” i USA…

Mer om det falske “left/right paradigm”:

vl1 vl2

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lagret under: on 5. desember, 2009 at 1:04 pm Kommentarer (0)

Tilbakesporings-URL http://juergen.vgb.no/2009/12/05/juergen-a-time-to-beat-around-the-bush-and-a-time-to-name-names/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

Beklager, men kommentarskjemaet er nå lukket.

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00