Juergen: Vår og musikk

Ah, det våres… Det blir liv i gatene igjen, og snart går det an å faktisk stoppe opp og høre litt på en gatemusikant, ikke bare hutre seg forbi i all hast. Og snart dukker vel sjonglørene opp.

Jeg husker en sommer i en hovedstad et sted i EU, en gruppe på 4-5 gatemusikanter satte i gang å spille i en berømt gågate. Alle var vel i 30-årene, og musikken var ikke plagsom, snarere veldig attraktiv, i det de spilte den ene cover-låten etter den andre. Saxofon, gitar, kontrabass.. Tror kanskje det var et keyboard også. [edit: Jeg glemte conga-trommer! Og verdens kuleste instrument, cello, er også på min wish-list!] Snart var det flere hundre tilhørere som stimlet rundt dem, og de fleste av oss fikk en veldig hyggelig stund pga disse musikantene.

Og jeg husker jeg tenkte: “det er slik det skal gjøres!”

StreetMusiciansEgentlig så hadde jeg tenkt: hvor er vi kristne, er vi på gater og streder og gjør slik Jesus befalte: “gå ut og forkynn”? Ikke så mye i gatene, kanskje… Og når vi beveger oss ut av kirker og menighetslokaler, så får vi ofte ikke den responsen vi håper på…

All respekt til dem som forsøker, men jeg har sett dem som prøver å ta “menighets-følelsen” ut i gata, lovsang og tilbedelse, og som ikke lykkes i forhold til intensjonen… Det blir malplassert, og folk finner det rart og uinteressant, og de færreste stopper opp og lytter.

Og jeg har også sett dem som får positiv oppmerksomhet fra den målgruppen de sikter mot, bl.a Jesus Revolution som med imponerende sang, dans og drama klarer å formidle budskapet til ungdommer…

Men man behøver kanskje ikke alltid legge lista SÅ høyt.

Det er jo et velkjent faktum at det finnes mange gode musikere rundt omkring i kristne menigheter. De elsker å spille og synge, og de gjør det med jevne mellomrom i menighetslokalene… Spiller for hverandre… Preaching for the choir, kan du si. Jeg skulle ønske disse flinke musikerne tok steget ut i solskinnet, ut til folket. Gjerne med en hatt og en innsamling til et eller annet veldedig formål, f.eks Dina Stiftelsen eller Selvhjelpens Hus.

Ikke at klingende mynt skulle være drivkraften, men to andre viktigere formål:

  1. Det å spille for et nytt publikum..! De fleste musikere elsker jo publikum. Hvorfor vente på platekontrakten som (trolig) aldri kommer, er det ikke bare å gå ut og spille, da?
  2. Formidle et vitnesbyrd… Om ikke hver sang er fra salmeboka, så KAN man fint legge inn slike sanger OGSÅ, folk vil lytte hvis det er kvalitet og det svinger, jeg lover..!

Alle vet at det finnes utrolig mange populære, ikke-kristne sanger med et positivt budskap, og som regel både lytter og spiller kristne musikere slike coverlåter…

*Alt* må ikke handle om Jesus bare fordi det er kristne som spiller, men jeg ville synes det var veldig rart hvis INGENTING var om Jesus når Jesu disipler setter seg ned og synger og spiller. Og grav ikke talentet ned i jorden i påvente av en platekontrakt og berømmelse… Eller til dere får tilbud om å være med i det “kule lovsangsteamet” i menigheten…

Det jeg ville si var altså at jeg skulle ønske jeg fikk en slik gatemusikant-opplevelse igjen, og at det også inkluderte et par sanger om jøden Yeshua Messias…

At han lever, at han søker fellesskap med oss mennesker… At han står med armene vidåpne for dem som trenger ham.

Og at også en tilfeldig person, som lytter til noen gatemusikanter som spiller fordi det er gøy, og som koser seg med musikken sin, kan få med seg en oppfordring om å bli kjent med ham.

Me like :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Lagret under: on 5. april, 2010 at 4:54 pm Kommentarer (1)

Tilbakesporings-URL http://juergen.vgb.no/2010/04/05/juergen-var-og-musikk/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

One Comment

  1. On 16. mai, 2010 at 5:00 pm skapbloggern Sier:

    Lenge siden sist. Apropos musikkhilsen. Jeg satt her å hørte på noen gamle CDer mens jeg var på bloggen. Hilser deg med følgende versonen av en kjent slager: Don`t worry be holy…………..

    Takk for hilsen :) Den var ny for meg :)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00