Juergen: Terror og avkristning

Terrorangrepet var et faktum, hele dagen hadde det rullet inn forferdelige nyhetsmeldinger om groteske gjerninger.


Beskyldninger mot muslimer hadde stilnet i det det gikk opp for folk at gjerningsmannen var hvit, etnisk norsk, “en av oss”. Nå måtte man omstille seg, i det karakteristikkene av monsteret tikket inn: “høyreekstrem”, “Israel-vennlig”, “muslimhater”.

Jeg tenkte: “Hvor lang tid skal det gå før noen påstår at dette skyldes Norges holdning til Israel, og vers i Det gamle testamentet om at den som forbanner Abraham vil Gud forbanne.”

Dette er et av de mest misbrukte versene blant norske kristne i dag, og brukes på en så forkvaklet, forvridd måte, at det er nesten ubegripelig at det går an.

For dette verset har fått en helt ny tolkning tusenvis av år etter at Abraham levde, og knyttes nå til den moderne staten Israel. Og det på en måte som er i strid med grunnleggende ting som Evangeliet lærer oss.

Men denne villfarelsen messes og forkynnes fra talerstolene, og folket i benkeradene lar seg overbevise. Blant annet læres man opp til at dersom man kritiserer den sekulære staten Israel i dag, så er kritikk det samme som “forbannelse”, og da vil Gud forbanne oss. Og “oss” vil si hele Norge, selv om kritikken skulle komme fra en enkelt politiker som uttaler seg i media.

Og nå var altså Norge rammet av en stor ulykke. Hvem skulle være den første til å si at dette hadde noe med Gud å gjøre? Enten at Gud straffet oss, eller at Gud hadde forlatt oss uten beskyttelse fordi han var fornærmet fordi en politiker hadde kritisert Israel?

Magnar Tanem, førstekandidat for Oslo Kristent Samlingsparti, var så nære at han kanskje bør få denne tvilsomme “prisen”.

Innlegget er for tiden ikke publisert (Tanem har muligens fjernet det selv, klokelig nok, mens noen påstår Vårt Land har sensurert innlegget. I så fall en merkelig og høyst diskutabel avgjørelse av Vårt Land som først skriver en artikkel om innlegget)

Også Dagbladet skriver om innlegget:

Dagbladet:

- Guds velsignelse forsvinner

På det kristne bladet Vårt Lands nettforum -  verdidebatt.no – har førstekandidat for Oslo Kristens Samlingsparti, Magnar Tanem, også kommet med en uttalelse og forklaring på hvorfor terrorangrepene skjedde. Tanem uttrykker først at han er i dyp sorg over det som har skjedd, og tar samtidig sterk avstand fra handlingene. Deretter forteller han at angrepet heller ikke på ham kom spesielt overraskende:

- På den annen side er ikke vi som kjenner Bibelen og står Kristus nært, overrasket.

Tanem mener årsaken ligger i at Guds velsignelse nå er i ferd med å forsvinne. Dette fordi Arbeiderpartiet siden 1978, sakte, men sikkert har avkristnet Norge. Han trekker frem flere årsaksfaktorer i sitt innlegg, blant annet høy innvandring fra ikke-vestlige land og støtte til islamistiske terrorister.

Vårt Land:

Mens det norske folk sliter med å forstå hvordan Anders Behring Breivik fredag kunne ta livet av minst 78 personer, mener en politiker i Kristent Samlingsparti vi nå får merke konsekvensene av den politikken som Ap har ført de siste 30 år. I et innlegg på Verdidebatt.no skriver Magnar Tanem, førstekandidat for Oslo Kristent Samlingsparti:

«Årsaken til at Guds velsignelse nå er i ferd med å forsvinne, er at Arbeiderpartiet siden 1978, da den antikristne Fosterdrapsloven ble vedtatt, sakte men sikkert har avkristnet Norge».

Forlatt. Tanem mener Behring Breiviks handlinger er forledet av djevelen «fordi Herrens hånd ikke holdes over oss».

Deretter lister han opp Arbeiderpartiets politiske synder:

 • Tilrettelegging av høy innvandring fra ikke-vestlige land.
 • Tilrettelegging for skilsmisser.
 • Støtte til islamistiske terrorister.
 • For liten satsning på Forsvar og politi i Norge.
 • Innføring av ekteskap for lesbiske og homofile.
 • Utenriksminister Støres anerkjennelse av en palestinsk-arabisk terrorstat.

Punktene er, som en kan se, en salig blanding av åndelige forklaringer og mer håndgripelige påstander om årsak-virkning.

Men hovedårsaken er altså i følge Tanem: Guds velsignelse er i ferd med å forsvinne.

Jeg mener å huske at det i original-innlegget også sto en meget fantasifull forklaring av hvorfor Norge er så velsignet, nemlig på grunn av at medlemmer av en av Israles fordrevne stammer for lenge siden skal ha slått seg ned i vårt område. Eventyr, dikt og fanteri som ikke har støtte i Bibelen, men som tydligvis klør i øret på enkelte. Men nok om det.

For selv om innlegget nå er fjernet: Jeg er ovebevist om at disse tingene hviskes og tiskes det om blant mange norske israelsvenner: Gud straffer oss, eller Guds er ikke i stand til eller nekter å beskytte oss, fordi vi ikke nok venn med Israel. Og: det er politikernes feil.

Jeg har vært vitne til disse holdningene i over 25 år, og de nøres opp om fra talerstolene hvert år. Man synger sanger som lovpriser Israel på dedikerte “Israels-møter”, og man nærmest anklager våre politikere for å være heksedoktorer som forbanner Israel og “drar ned” Guds forbannelse over det norske folk. Man har skapt en “gullkalv”, en religion i religionen, staten Israel har nærmest blitt gjort til en del av den kristne trosbekjennelse. Det er ikke lenger nok med Jesus, man må også være hengiven til Israel for å være “skikkelig kristen”.

Og jeg lurer veldig på om det er hykleri eller et snev av klokskap som vekkes i redaktør i avisen Norge IDAG, Finn Jarle Sæle, som nekter å hive seg på anklagene om Arbeiderpartiets synder, og at ungdommene på Utøya ble henrettet pga avkristning og israelspolitikk. Eller er det bare “takt og tone”, og at “sannheten” om hvorfor dette egentlig skjedde kan vente til sjokket har lagt seg, at det er ikke så viktig å rope ut den egentlige “sannheten” akkurat nå. Uansett, jeg kan for en gangs skyld helhjertet stille meg bak Sæles lederartikkel “Frels oss fra det onde

Jeg blir så oppgitt hver gang jeg leser om kristne som anklager “avkristningen” for alt vondt, og at det er politikerne som har skylden i avkristningen og dermed skylden i all elendighet og ondskap.

Den amerikanske pastoren og tidligere presidentkandidaten Chuck Baldwin skrev et innlegg som kom som bestilt for noen dager siden. Han skriver:

I am reminded of what Charles Finney, the famed 19th Century revivalist, said: “If there is a decay of conscience, the pulpit is responsible for it. If the public press lacks moral discernment, the pulpit is responsible for it. If the church is degenerate and worldly, the pulpit is responsible for it. If the world loses its interest in Christianity, the pulpit is responsible for it. If Satan rules in our halls of legislation, the pulpit is responsible for it. If our politics become so corrupt that they very foundations of our government are ready to fall away, the pulpit is responsible for it.”

Dersom man skal følge Finneys resonnmenent: Dersom man absolutt skal finne en “åndelig” forklaring på avkristning og sekularisering, så bør kristne heller skylde på seg selv enn på politikerne! Men jeg kan ærlig talt ikke se hvorfor én ond manns gjerninger skal åndeliggjøres på den måten. Det norske folk har talt ondskapen midt i mot, og vi står samlet på tvers av religion og politikk. Ondskap overvinnes med kjærlighet på en måte som vekker oppsikt over hele verden.

Og når det gjelder Israel er oppfordringen enkel: Gjør som Jesus ville gjort! Jesus ville ALDRI stilltiende akseptert urett, så hvis du ser urett, så skal heller ikke du stilltiende akseptere det, uansett hvilken stamtavle de som gjør urett har.

Ja, vi bør gjøre som Jesus: Ser vi noe som er rett og godt (om det er jøde, kristen, muslim, ateist), så anerkjenner vi det. Ser vi noe som er galt og urett, så anerkjenner vi det ikke, men vi tar avstand fra det og stiller oss heller ikke bak det, eller prøver å bortforklare det, eller sier: “Jamen, de andre er enda verre”.

Og er du usikker på om du har troverdig informasjon, eller lukter det av ensidig-propaganda, så er det nok uansett best å tie og ikke ta parti i saken.

Følger vi disse reglene, så kan INGEN forvirre oss ved å si at ættetavler er viktigere enn enkle regler om rett og urett som vi lærte i søndagsskolen. Og Bibelen er i hvert fall KRYSTALLKLAR på at ættetavler ikke er noen unnskyldning til å gjøre urett, og at ættetavler IKKE frikjøper en fra kritikk (Matt 3:9, Joh 8, Gal 3:28, Kol 3:11). Likesom kristne frimodig kritiserer (og jeg regner med det IKKE betyr at de forbanner) Stoltenberg og Arbeiderpartiet, så er det lov for kristne og ikke-kristne å kristisere Israels politikere og generaler dersom disse gjør urett, og det er lov å kritisere muslimske ledere når disse gjør urett.

Og dette er min hensikt med dette innlegget: Ikke å angripe Tanem eller likesinnede, for de vil uansett ikke høre på meg, men jeg håper at noen som leser dette kan forberede seg på å møte slike påstander fra talerstolen, og bestemme seg for at de enkle prinsippene om rett og galt alltid skal ligge i bakhodet. Og at neste gang noen påstår at ættetavler kommer foran rett og galt, så skal alarmklokkene ringe. Vær for RETT og vær i mot URETT, til og med Israels Gud er i mot Israels urett.

Det føles ubehagelig å skrive om disse tingene i den perioden vi er i. Jeg har grått over lidelsene som har blitt påført vår ungdom, og jeg har ikke hatt lyst til å tenke på at noen garantert vil legge skylden på “avkristning” og israelspolitikk… Tanem var den som vågde å offentliggjøre dette synet, og på en måte står det respekt av det. Hvis Vårt Land virkelig har slettet innlegget og prøver å kneble dette synet, så er det forkastelig av Vårt Land.

Tanem har, i ytringsfrihetens navn, en “hellig” rett til å mene det han mener, og til å ytre det offentlig.

Og uansett: dette synet deles stilltiende av så mange andre kristne i Norge, at jeg med sorg om hjertet bare må adressere det enda en gang.
Til slutt:

Min dypeste kondolanse til de pårørende etter terrorangrepet. Min dypeste kondolanse til hele det norske folk, uavhengig av livssyn, religion og politisk overbevisning.

Og en stor takk til Statsministeren for hans håndtering av situasjonen.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

Tilbakesporings-URL http://juergen.vgb.no/2011/07/30/juergen-terror-og-avkristning/trackback/

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.

11 kommentarer

 1. On 30. juli, 2011 at 2:31 pm ole jens ungdomspresten Sier:

  Hei
  Jeg er prest i Den Norske Kirke, ungdomsprest i Tune/Greåker, for å være presis.
  Mane kloke tanker her, synes jeg.
  Vi må ikke lese ting inn i gamle Bibelvers. Vi har fått dem for å lese ut av dem hva de faktisk skulle fortelle adressatene sine den gangen. Og hva de kan si oss i lys av Jesus som gikk i døden og stod opp for oss. Jeg er så gammal at jeg husker “blow-out’en” på en oljeplattform i Nordsjøen i 1977. Da påstod noen “lyse sinn” at det var Guds straff fordi vi ikke solgte mer olje til Israel.
  Slikt grums gjør meg kjempeskremt. Da er det ikke fryktelig troverdig å påstå at “de andre”, altså muslimene er så ekstreme. Jesus skjærer igjennom alle slike ideer, heldigvis!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 2. On 30. juli, 2011 at 2:33 pm ole jens ungdomspresten Sier:

  en sak til: Jon Magne Lund, redaktør for verdidebatt.no, stengte den tråden. Han syntes rett og slett at debatten representerte et lavmål som Vårt Land ikke kunne stå for.

  Takk for den presiseringen, Ole Jens. Jeg skulle ønske Vårt Land benyttet anledningen til å ta tyren ved hornene, i stedet for å bare stemple det som lavmål og tro at det går over av den grunn. Dette er et syn som er sterkt utbredt, sikkert også blant mange av Vårt Lands lesere, og som mange anerkjente predikanter har frontet lenge. Disse bør nå utfordres til å si i klartekst hva de mener, samme hvor mye grums som vil avdekkes. Men kanskje tidspunktet ikke er det riktige akkurat nå. Uansett håper jeg Vårt Land etter hvert tar utfordringen med å synliggjøre problemsstillingen, og følger opp med flere dyptgående artikler og intervjuer. -jh

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 3. On 30. juli, 2011 at 3:46 pm sverre1 Sier:

  Det er jo flaut og skammelig at Jonas har akseptert hamas og en palestinsk stat. Og ikke kom og fortell meg at det hoester velsignelser, derimot det motsatte. USA er jo ett veldig godt eksempel, har vendt seg fra Gud og til og med de stotter palestinerne. George Washingtons drom kommer snart i oppfyllelse. USA er paa vei ned i kne staaende og kommer seg ikke opp igjen, de er lamme dyret. De var ett lam en nasjon grunnlagt paa Gud og bibelske verdier. Naa er det blitt ett dyr, samme som EU det gamle romerske imperium. Det staar den som rorer ved min oyensten skal jeg rive i stykker. Med andre ord ikke tull eller gaa imot israel. Jonas staar 48 timer foer eksplosjonen og ber alle paa utoya om og boikotte Israel. For en daare, fortsetter Norge saann saa kan vi vente mer.

  Boikott er altså å “røre ved Guds øyensten”? Dersom en boikott er berettiget, så kan man like gjerne si at politikerne gjør sin moralske plikt ved å bruke boikott som et virkemiddel. Og dersom du mener at boikott er OK i noen sammenhenger, så må det kunne åpne for at Norge boikottes dersom det er berettiget, at Sverige eller Syria boikottes dersom det er berettiget, og at Israel boikottes dersom det er berettiget. “Ikke tull eller gaa imot Israel”? Hvilken Bibel er det du leser? Min Bibel er full av eksempler på at Guds menn gikk i mot Israel, dets konger og generaler når det var berettiget. Jesus selv gikk i mot Israel. Men de falske profeter som strøk henne etter hårene fikk sitt pass påskrevet. I dag taler mange kristne med to tunger. De mener at jødene ikke er frelst, fordi de ikke har tatt i mot frelsen i Jesus, men ønsker ikke å snakke høyt om dette. I stedet snakker man på en måte som gir inntrykk av at Israels politikere og generaler er fylt av Den Hellige Ånd, at de blir ledet av Den Hellige Ånd, og at dersom man kritiserer dem, så kritiserer man Gud. Tror du Israel blir velsignet av at du “støtter” dem ukritisk og snakker om og til dem som om de er frelst pga sin ættetavle og sin “øyensten”-status? Blir ikke du en liten “falsk profet” som glemmer Paulus sin bønn om deres frelse (Rom 10), og som gjør som profetene i Jer 14 og gir dem bare det de vil høre? Tror du at din “velsignelse” gir frukt av omvendelse til Jesus? Les hva denne jøden skriver til nettopp deg: http://www.israelsmisjonen.no/artikkel/article/29484 Ja, er det ikke grunn til å forvente mer forståelse av Guds ord og forskjellen på rett og galt av deg som påstår å kjenne profetiene og påstår å være i stand til å lese tidens tegn, enn av Jonas Gahr Støre? Min påstand er at dagens overdrevne Israel-fokus er en distraksjon fra vårt egentlige oppdrag: Misjonsbefalingen. Den er i klartekst. Den er ikke til å misforstå. Den kan ikke overstyres av vage, gammeltestamentlige vers som tas ut av sin sammenheng og blåses opp og ut av proporsjoner.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 4. On 30. juli, 2011 at 6:10 pm sverre1 Sier:

  Er vel litt mere mr. Jonas Gahr stohre og gjengen driver med. Forste landet i europa som har staatt frem og anerkjent en palestinsk stat. Har samtaler med Hamas og palestinske ledere.

  Les sak.12

  Hele verden skal gaa imot Israel og det er oppfyllt naa. Naar verdenslederne vil gaa inn og dele Jerusalem saa smeller det.

  Ender opp med at Israel faar utvidet sine landegrenser til sine originale fra Davids tid.

  Saa trer esek.38,39 i kraft med Russland i spissen.
  Verden skal faa se Guds mektige haand i aksjon meget snart.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 5. On 30. juli, 2011 at 8:02 pm sverre1 Sier:

  Israels ledere er ikke fyllt med den Hellige Aand. Men de fleste vet at palestinerne ikke har noe krav paa Israel, de stammer fra Ishmael. De er edomitter ammonitter. Men ikke glem at naar presset blir for stort paa Jerusalem som er Juda, da begynner det og skje ting. Husk at etter alle disse mektige hendelsene saa skal den politiske jode underskrive freds handlinger med anti krist i midten av daniels 70nde uke, men de 14400 som har tatt i mot sannheten og ikke vil ta dyrets merke som vi alle vet er en chip i haanden eller pannen. Du kan ikke handle uten den i europa og midtosten, det staar de flyr ut paa orne vinger til villmarken som er USA. Blir de som tar dem imot. Takk og lov Guds ord er saa presist.

  Du sier altså at palestinerne stammer fra Ismael og Abraham. Om edomittene sa Gud: “Men du skal ikke ha uvilje mot edomittene, for de er dine brødre.” Om de så ikke er edomitter, så gav Gud uansett klare regler for hvordan Israel skal behandle andre folkeslag som bor i landet deres. Se http://juergen.vgb.no/2008/12/29/har-kristne-sviktet-det-palestinske-folk/
  Som jeg har sagt før: Misjonsbefalingen bør komme først for alle kristne. Det er Jesus som kan løse konflikten i Midtøsten, og det er DETTE som bør være gjennomgangstonen og fokus for de kristne, at “halv-brødrene”, muslimene og jødene, trenger Jesus, og at det er vår oppgave å gi dem Evangeliet NÅ, og ikke vente på at at “mirakuløs krig” en gang i framtiden skal frelse dem. Jesus sa at evangeliet skulle forkynnes for jødene helt til han kommer tilbake. Men i stedet fokuseres det på ting som er sekundære og uten evighetsperspektiv: “Heia-rop” og “lykkeønskninger” og støtteerklæringer til én part i en tragisk konflikt, økonomisk støtte til ting som ikke fører til framgang for evangeliet, “forkynnelse” om Jerusalem og grenser i stedet for forkynnelse om at Jesus er Løsningen. Alt dette blir skrap og ikke “velsignelser” dersom Evangeliet tas bort. Kanskje det til og med kan kalles “forbannelse” når kristne IKKE fokuserer på å gi jødene evangeliet, men i stedet gir dem noe annet som de påstår er “velsignelse”? Hvis Jesus hadde nevnt alle disse andre tingene i Misjonsbefalingen og sagt at de var like viktige, så skulle jeg ikke protestert. Men ikke noe sted ser jeg at Frelseren gav oss i oppdrag å fokusere på disse tingene, og I HVERT FALL IKKE at de skulle ta fokus vekk fra Misjonsbefalingen, dvs det å forkynne Jesu død og oppstandelse med hørbare ord som kan skape tro (Rom 10), og Jesu bud om nestekjærlighet, elske rettferdighet og hate og bekjempe urett (Matt 5:10, 7:23, 1 Kor 6:8-9, 13:6, Hebr 1:9, Kol 3:25, ).
  jh.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 6. On 31. juli, 2011 at 8:16 am ole jens ungdomspresten Sier:

  ser at en komentator her trur at USA var grunnlagt på Gud og at palestinere angivelig ikke har krav på en egen stat. Jaja jeg stiller meg totalt uforstående til det innlegget. Men så klart, bibelvers som du river ut av sammenhengen kan brukes til ALT.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 7. On 31. juli, 2011 at 3:20 pm sverre1 Sier:

  Misjonsbefalingen var for disipplene og apostlene i 1 menighetstid. Herren har sett vaare valg, Han har sett at mitt hjerte ville svare Hans kall. Forutsbestemmelse tror vel ikke du paa. Og forresten det er de to oliventrer, Moses og elias. To joder som er salvet som kommer til og bringe sannheten, og de 14400 vil ikke ta dyrets merke.

  Vis meg en plass hvor det staar at palestinerne har krav paa noe av Israel? Og hvis du leser det gamle testamentet saa har palestinerne alltid hatet jodene.

  Gud vil paa en eller annen maate drage sine til seg, er ikke avhengig av masse folk som proever og frelse folk. Vaer ett eksempel med ditt liv, vaer ordets gjoerere og ikke bare hoerere.

  Jeg sier ikke at palestinere, eller jøder for den saks skyld, har rett eller ikke rett til noe land, for det er ikke min sak, og Jesus sa at vi skulle være opptatt av helt andre ting, Apg 1:6-8: “Mens de var sammen, spurte de ham: «Herre, er tiden nå kommet da du vil gjenreise riket for Israel?» Han svarte: «Det er ikke dere gitt å kjenne tider og stunder som Far har fastsatt av sin egen makt. Men dere skal få kraft når Den hellige ånd kommer over dere, og dere skal være mine vitner i Jerusalem og hele Judea, i Samaria og helt til jordens ender.»”
  Men dersom du mener misjonsbefalingen ikke gjelder i dag, og at Romerne 10 ikke gjelder i dag, at Jesus talte usant når han sa “Sannelig, jeg sier dere: Dere skal ikke bli ferdig med byene i Israel før Menneskesønnen kommer,” (Matt 10:23) og at jøder som dør uten Jesus I DAG bør være fornøyd med at en dag skal Gud “paa en eller annen maate drage sine til seg”, da står vi milevis fra hverandre teologisk.
  Du mener visst at Israelsmisjonen kan legge ned, og du er visst enig med de ortodokse jødene om at dagens messianske, kristne jøder må slutte med sin evangelisering? Men det du skriver er stikk i strid med Det nye testamentet og Jesu ord.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 8. On 31. juli, 2011 at 4:24 pm ole jens ungdomspresten Sier:

  ja, her var det mange skråsikre stemmer……

  Hehee, ja, fort gjort å bli revet med :) jh

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 9. On 31. juli, 2011 at 9:30 pm sverre1 Sier:

  Du maa huske det at de jodene som ble drept under 2 verdenskrig, de har faatt hvite kler. Det var grusomt det som skjedde med jodene under krigen. Men husk det at det var en maate for jodene til og faa en dragning til og flytte tilbake til israel. Kommer under det 5 segl hvis jeg ikke husker galt. Fra 1948 har jodene sakte men sikkert vendt hjem.

  Hvis du vil lese litt om palestinerene saa les Jer.48,49 om moabittene, ammonittene og edomittene som kommer fra Esau.

  Men du maa huske det at Gud drager alle til seg som Han har valgt, Han ser til ett hvert hjerte, sett dine valg.

  Han har satt en fem foldig tjeneste i aksjon som det staar i efe. 4:11-16 blir renset i ordet og Kristus lik. En brud som staar rede og som vil regjere i tusenaarsriket.

  En engel stiger ned fra himmelen, med en fot i havet en paa jorden. Med hevet haand roper han ut, tid er ei mer det er slutt.

  Naar det begynner og rore paa seg nede Israel saa er det mange som skal holde seg for munnen, blant annet deg.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 10. On 31. juli, 2011 at 10:01 pm sverre1 Sier:

  Vil gjerne hoere fra deg Jens hvor du finner at palestinerne har krav paa noe av landet til Israel?

  Og har du studert grunnloven til USA? De forste lederne gikk ned paa sine kner og ba Gud om og lede dem og landet. Det vart det nye landet som kristne romte til fra europa hvor den katolske kirke regjerte, saa de kunne ha religios frihet. Men USA har tatt Gud ut av samfunnet og ikke minst skolene. Vendt seg bort fra Gud, og vi alle vet hvordan det gaar for dem naa.

  Gud skal knuse denne verdens okonomier, det er en antikristens aand som raader. Ingen tvil om at vi lever i de siste dager, alle tegnene er der. Som Noahs dager, og like perverst som Lots dager.

  Se til du har det aapenbarte ord i ditt hjerte, akkurat som Abel, han kom med det rette offeret.

  Verden korsfester Jesus paa nytt, de lever i synd og hor, men en dag skal se Han lever, og de skal boye sine kner og erkjenne at Han er Herre.

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

 11. On 24. august, 2011 at 2:04 pm Peder Sier:

  Godt å se at du er i gang igjen med bloggingen Juergen! Jeg sjekker ofte innom bloggen din og den har vært svært inspirerende og bekrefter at jeg ikke er alene i universet når jeg får troen min utfordret. Keep up the good work!

  Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00